Ce trebuie să știi despre decolorarea părului
Tehnicile de decolorare a părului precum ombre, balayage, șuvițele sau decolorarea completă sunt tot mai populare. Nuanțele de blond au fost îndrăgite dintotdeauna, însă ultimii ani au scos în față tot mai multe trenduri de decolorare. Atunci când acestea sunt realizate corect și cu produsele potrivite, iar părul beneficiază de o rutină de îngrijire adecvată, sănătatea fibrei capilare are foarte puțin spre deloc de suferit. Însă, sunt și situații când recomandările stiliștilor nu sunt respectate, iar părul devine tern, aspru, casant și capătă un aspect nesănătos.
Diferența dintre pudra decolorantă cu amoniac și cea fără amoniac
Prima și cea mai importantă diferență dintre cele două variante de pudră decolorantă este că cea cu amoniac are o capacitate mai mare de depigmentare a părului și duce la obținerea unei nuanțe mai deschise.
„Când facem o decolorare și nuanțele sunt destul de închise avem nevoie de o pudră care conține amoniac. Pudra fără amoniac, în general, o recomand când vrei să faci o deschidere relativ mică.”, spune Răzvan.
Ce se întâmplă cu părul când este supus tratamentelor chimice de decolorare?
„În momentul în care colorez părul, scot un pigment natural și introduc un pigment artifical. Însă atunci când îl decolorez, scot tot. Adică chiar tot: pigment natural, apă, săruri, absolut tot se află în firul de păr. În momentul respectiv, părul rămâne gol pe interior”, explică Răzvan. „Este foarte important să vii și să reumpli firul de păr (ulterior decolorării). Cum faci asta? Punând o vopsea fără amoniac, semipermanentă”, completează hairstilistul.
Cel mai important sfat de la Ambasadorul L’Oréal Professionnel: Nu repeta procesul de decolorare la un interval mai mic de 3 luni!
„Nu decolorarea în sine dăunează părului, ci perioada de timp la care este făcută. În plus, în momentul în care ți-ai făcut o decolorare ai nevoie ca îngrijirea de acasă să fie foarte bună. Trebuie să uiți puțin de placă, să folosești produse care repară părul, să utilizezi protecție termică. Dacă faci toate aceste lucruri, la trei luni părul tău va putea suporta o a doua decolorare.”, argumentează stilistul. Altfel spus, decolorarea îți impune respectarea anumitor intervale în ceea ce privește tratarea chimică sau termică a părului, pentru a evita eventualele daune.
Tot Răzvan explică și de ce trecerea de la o nuanță foarte închisă la una foarte deschisă este un proces care trebuie realizat în etape, pe parcursul unei perioade mai lungi de timp, pentru a proteja părul și a obține o nuanță uniformă. Din perspectiva unui profesionist, procesul ar trebui să se întindă pe o perioadă de până douăsprezece luni, în funcție de diferența dintre tonul inițial și cel dorit. „Sub un an de zile este foarte greu să faci o schimbare atât de mare și să îți și păstrezi părul sănătos. Și nu, nu recomand niciodată ca decolorarea să se facă acasă”, mai completează Răzvan.
Ce trebuie să știi despre vopsirea părului
La fel ca în cazul decolorării, vopsirea părului cu vopsea profesională și tehnicile specialiștilor sunt superioare vopsitului acasă, atât din perspectiva rezultatului cromatic, cât și din cea a sănătății părului.
Produsele profesionale, la fel ca cele mass market, pe care le poți achiziționa din magazine, au caracteristici și proprietăți diferite.
Diferența dintre vopseaua de păr cu amoniac și cea fără amoniac
Vopseaua fără amoniac este, de fapt, un produs care are în componență un substitut al acestui ingredient. Îi putem spune, generic, ”amoniac sintetic”, iar rolul său este acela de a modifica pH-ul fibrei capilare și de a substitui pigmentul natural al părului. Amoniacul clasic, spre deosebire de cel sintetic, modifică pH-ul într-o măsură mai mare, afectând adesea și textura părului, care devine mai aspru și mai casant.
Explicația Ambasadorului L’Oréal:
„Chiar dacă ambele tipuri de vopsea fac, în principiu, același lucru, adică oxidează pigmentul natural al firului de păr, există câteva diferențe majore între acestea. Amoniacul clasic și cel sintetic înlocuiesc pigmentul nostru natural, modificând în același timp pH-ul. O vopsea cu amoniac modifică considerabil pH-ul, ridicându-l destul de mult, pe când una fără amoniac nu face acest lucru, ci îl păstreză aproape de cel natural.
O vopsea fără amoniac îți va oferi un păr mai catifelat, mai matăsos și mai plăcut la atingere.”
Răzvan Gheorghică susține că vopseaua fără amoniac este mai sigură și afectează mai puțin părul. În plus, rezultatele sunt similare tratării chimice cu vopsea cu amoniac - acoperirea firelor albe și persistența de până la 6-8 săptămâni sunt garantate și în cazul vopselei fără amoniac, dacă rutina de îngrijire este una corectă și sunt evitate tratamentele sau coafarea termică.
”Tocmai de aceea, spun de fiecare dată că este extrem de important să continui rutina de îngrijire de care ai parte la salon și acasă”, concluzionează stilistul.
Urmărește integral videoclipul cu Răzvan Gheorghică, Ambasador L’Oréal Professionnel
Îngrijirea corectă a părului vopsit și decolorat: produse, trucuri și recomandări
Nevoile părului vopsit sau decolorat pot fi multiple: hidratarea, menținerea culorii, repararea fibrei capilare sunt doar câteva dintre acestea. Bineînțeles, o rutină corectă de îngrijire ține cont de aceste nevoi și răspunde fiecărei provocări. „Sunt persoane care vor ca nuanța părului să țină cât mai mult, sunt persoane care vor să își păstreze culoarea și în același timp să își hidrateze și repare podoaba capilară”, spune stilistul, a cărui recomandare pentru îngrijirea părului vopsit este protocolul Metal Detox, care poate fi deopotrivă realizat acasă și la salon, cu mențiunea că protocolul de salon include Sprayul Pre-Tratament, care se aplică înaintea vopsirii părului și nu este disponibil pentru uz casnic.
Serie Expert Metal Detox de la LOréal Professionnel Paris este o gamă special concepută pentru menținerea sănătății și frumuseții părului colorat chimic. Menținerea culorii intacte se datorează formulei îmbogățite cu glicoamină, o moleculă extrem de mică, ce pătrunde în profunzimea firului de păr și neutralizează metalele provenite din apă - factorul principal care duce la modificarea nuanței părului vopsit, dar și la deteriorarea și ruperea acestuia, prin interacțiunea cu compușii oxidanți din vopseaua de păr.
Cum se folosesc și ce rol au produsele Metal Detox
Rutina corectă începe cu șamponarea părului. Folosește șamponul cremă de curățare Metal Detox, pentru a înlătura cu blândețe metalele cumulate la nivelul fibrei capilare.
Pentru a preveni depunerile ulterioare și pentru a-i oferi părului vopsit nutrienții de care are nevoie, continuă rutina cu masca de protecție împotriva acumulării de metal în păr Serie Expert Metal Detox.
Următorul pas al rutinei constă în aplicarea pe lungimea firelor de păr a uleiului concentrat Metal Detox, un produs special conceput pentru a preveni electrizarea și ruperea părului, care îi conferă acestuia, totodată, extra strălucire și hidratare.
Finalizează rutina cu ajutorul cremei profesionale fără clătire Metal Detox, care previne ruperea fibrei capilare și asigură dublă protecție: termică și UV.
Cu excepția Sprayului Pre-Tratament, toate produsele Metal Detox sunt disponibile și pentru uzul personal, în magazinele specializate, online sau fizice.
”Dacă folosești gama și acasă, cu siguranță nuanța pe care ai obținut-o la salon va rezista mai mult timp. Chiar am avut cliente care au venit după șase-opt săptămâni la salon, iar nuanța părului lor era aproape de cea pe care o realizasem în urmă cu două luni”, spune Răzvan. În concluzie, îngrijirea adecvată a părului și folosirea produselor de calitate, special concepute pentru nevoile părului vopsit sau decolorat sunt aliații unei culori rezistente, dar și ai părului sănătos. Tu ai încercat produsele Metal Detox?
Sursa: https://www.elle.ro/beauty/hair-talks-de-vorba-cu-razvan-gheorghica-ambasador-loreal-professionnel-907138