Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Îți amintești momentul în care te-ai privit pentru prima dată în oglindă, după ce s-a încheiat procesul de vopsire? Acel sentiment de încredere pe care ți-l conferă părul proaspăt colorat este cu adevărat special. Te face să radiezi, să te simți frumoasă și pregătită să cucerești lumea. Dar știi și tu că magia primei zile după colorare își poate pierde din strălucire, dacă nu îi acorzi podoabei capilare atenția potrivită. Frumusețea acestui proces stă în îngrijirea atentă și modul în care protejezi în fiecare zi fibra capilară. Pentru că da, părul vopsit are nevoile lui speciale și merită toată dragostea și grija pe care i le poți oferi. Descoperă în cele ce urmează cum să-ți îngrijești corect părul vopsit, ce rutină să adopți între colorări și cum să-l pregătești pentru următoarea ședință la salon.

Cuprins:

De ce este important să îngrijești corect părul vopsit

Decizia de a-ți vopsi părul vine la pachet cu o serie de schimbări în rutina ta de frumusețe. Dincolo de bucuria unei culori noi, trebuie să știi că podoaba capilară are de acum nevoie de o îngrijire specifică, pentru că:

Părul vopsit este mai sensibil și predispus la deteriorare

Vopsirea părului implică mai multe transformări care se petrec la nivelul structurii firelor. Acest lucru se întâmplă deoarece în compoziția produselor folosite pentru colorare se regăsesc substanțe chimice precum amoniacul și peroxidul de hidrogen, iar, fiecare dintre ele îndeplinesc un scop precis.

În primul rând, amoniacul ridică pH-ul natural al părului, ceea ce determină deschiderea cuticulei și astfel peroxidul de oxigen poate pătrunde în cortex, unde oxidează melanina. Prin urmare, se creează spațiu suficient ca noii pigmenți artificiali din vopsea să se fixeze în cortex. 

Drept urmare, te vei bucura de o nouă culoare de păr, dar, în același timp, trebuie să știi că repercusiunile unei cuticule deteriorate vor fi vizibile imediat, dacă nu îi acorzi îngrijirea specifică. Concret, firele își pierd din elasticitatea naturală, devin mai dificil de pieptănat, iar vârfurile au tendința să se despice mai ușor. În plus, sensibilitatea la acțiunea factorilor de mediu precum razele soarelui, vântul puternic, schimbările de temperatură sau poluarea crește, ceea ce înseamnă că sunt mai susceptibile la deteriorare. 

Părul colorat are tendința de uscare

O altă schimbare majoră pe care o vei remarca, după ce ți-ai vopsit părul, este că fibra capilară nu mai are aceeași capacitatea de a reține umiditatea. Stratul protector al firelor nu mai funcționează la fel de eficient, cuticula, care ar trebui să fie netedă și să acționeze ca o barieră împotriva pierderii apei, rămâne ridicată și deteriorată. Toate acestea sunt caracteristice unui păr cu porozitate crescută, care poate capta cu ușurință umezeala, însă o pierde în același ritm alert. 

Automat, textura firelor se modifică vizibil. Sunt mai aspre la atingere, uscate, mai rebele și mai dificil de coafat. Efectul este mai vizibil în cazul unui păr vopsit blond ori în culori vibrante, deoarece reflexiile naturale ale nuanței sunt mai puțin intense, par mai opace și își pierd din strălucirea și vivacitatea inițială. 

Avantajele vopsirii părului la un salon profesionist

Dacă îți dorești o nuanță impecabilă, vibrantă și de lungă durată, îți recomandăm să apelezi la un hairstilist priceput în acest domeniu. Chiar dacă este mai comod să-ți vopsești părul acasă, colorarea la un salon profesionist are o mulțime de avantaje notabile, precum:

Expertiza unui specialist în alegerea unei culori de păr perfecte

Alegerea unei culori de păr nu se reduce doar la preferințele tale sau la o imagine găsită pe internet. Un specialist ia în considerare mai multe aspecte importante, ca tonul pielii, culoarea naturală a podoabei capilare, istoricul vopsirii și sănătatea firului la momentul actual. Acesta poate să-ți facă recomandări precise și personalizate, să constate dacă fibra capilară este deteriorată și dacă necesită aplicarea unor produse complementare pentru îngrijire.

Dacă ai părul vopsit blond sau decolorat anterior, nu orice nuanță aplicată va arăta exact ca cea pe care o vezi în catalog. Pigmenții deja existenți în structura firelor influențează rezultatul final, iar un hairstilist știe exact ce combinație de culori să folosească pentru a obține ceea ce îți dorești.

De asemenea, el poate recomanda nuanțe care să îți flateze trăsăturile, să îți pună în evidență ochii sau să îți împrospăteze aspectul, mai ales dacă ești decisă să faci o schimbare radicală. Spre exemplu, dacă ai un subton rece al pielii, un blond auriu ar putea să nu fie cea mai potrivită alegere, iar un profesionist te va ghida către o variantă mai potrivită.

Tehnici profesionale de aplicare care protejează părul vopsit

Un hairstilist nu doar că aplică vopseaua uniform, dar folosește și anumite tehnici care protejează firele și se asigură de faptul că părul colorat va rămâne sănătos. Printre cele mai utilizate metode utilizate se numără:

  • aplicarea personalizată a vopselei – fie că este vorba despre balayage, ombre sau un păr vopsit șuvițe, stilistul știe cum să creeze un efect multi-dimensional al culorii care să fie în armonie cu trăsăturile feței și dă părului vopsit un aspect strălucitor, cu efect de oglindă

  • distribuirea corectă a produsului – evită acele „dungi” inestetice sau pete de culoare care pot apărea atunci când aplici vopseaua acasă, fără o tehnică precisă

  • controlul timpului de acționare – o greșeală frecventă pe care multe persoane o fac atunci când își vopsesc părul acasă este menținerea produsului prea mult sau prea puțin timp. La salon, hairstilistul monitorizează atent procesul și intervine la momentul potrivit pentru ca nuanța părului colorat să fie exact cea dorită

  • protecția firului în timpul vopsirii – multe saloane folosesc produse speciale și complementare de îngrijire, care se adaugă în amestecul de vopsea pentru a minimiza daunele și a menține părul vopsit hidratat.

⏩ Citește mai departe ce să alegi între șuvițe, balayage și ombre, pentru a vedea care dintre aceste tehnici de decolorare ți se potrivește mai mult.

Acces la produse premium, certificate pentru uz profesional

Vopselele profesionale se diferențiază față de alte produsele similare prin beneficiile și avantajele pe care le oferă. Pe lângă pigmenții de înaltă calitate, ele conțin și ingrediente care protejează integritatea firelor și mențin hidratarea. De asemenea, aceste produse de colorare sunt personalizate în funcție de tipul și structura părului tău.

În plus, stilistul folosește oxidanți și tratamente adaptate, astfel încât fibra capilară să nu fie expusă la un stres chimic inutil. La finalul procesului de colorare, produsele de îngrijire pentru păr vopsit utilizate în salon, respectiv șampoane, măști ori serumuri ajută la sigilarea cuticulei și mențin strălucirea culorii pentru mai mult timp.

Rezultate de lungă durată și o culoare uniformă

Vopsirea la salon nu înseamnă doar o culoare de păr frumoasă pe moment, ci și o rezistență mai bună în timp. Un specialist știe exact cum să fixeze pigmenții pentru a preveni decolorarea rapidă și pentru ca părul să își păstreze intensitatea pentru o perioadă mai lungă.

Culoarea uniformă, bogată și intensă este un alt avantaj esențial. Aplicarea vopselei acasă poate duce la diferențe de nuanță, mai ales dacă părul are mai multe tonuri sau este deja colorat. La salon, hairstilistul analizează fiecare zonă și ajustează formula astfel încât rezultatul final să fie impecabil, fără surprize neplăcute.

Rutina ideală de îngrijire a părului vopsit între colorări cu gama Vitamino Color Spectrum de la L’Oreal Professionnel

După ce ai obținut culoarea de păr la care ai visat, ideal ar fi să te concentrezi pe partea de îngrijire. Este adevărat faptul că, din acest moment, este recomandat să incluzi în ritualul tău mai multe produse specializate, cât și obiceiuri sănătoase care să-i ofere podoabei capilare nutrienții, vitaminele, respectiv protecția optimă împotriva estompării și apariției unor tonuri calde nedorite. 


O soluție eficientă pentru menținerea intensității și a luminozității culorii este gama Vitamino Color Spectrum de la L’Oreal Professionnel. Fiecare produs beneficiază de o formulă inovatoare care reușește să protejeze pigmenții din firul de păr și combate acțiunea factorilor care duc la degradarea culorii, precum razele UV, poluarea sau spălarea frecventă. Ingredientele avansate, precum acidul citric, ferulic și alpha-silane sigilează cuticula și fortifică fibra capilară, prevenind astfel pierderea intensității tonurilor vibrante. Prin utilizarea regulată a produselor din gama Vitamino Color Spectrum, părul tău va rămâne neted, protejat și plin de strălucire, având o culoare proaspătă pentru mai mult timp. Iată cum arată o rutină completă:

Alege produse de curățare special destinate pentru îngrijirea părului vopsit

Părul vopsit are nevoie de o curățare adaptată, care să elimine impuritățile fără a compromite intensitatea culorii. Spălarea excesivă sau utilizarea unor formule agresive poate accelera pierderea pigmenților și duce la uscăciunea și deteriorarea firelor. 


Pentru că părul vopsit blond ori în alte nuanțe mai închise are nevoie atât de protecția culorii, cât și de o curățare blândă, șamponul pentru toate tipurile de păr vopsit Vitamino Color Spectrum de la L’Oreal Professionnel îmbogățit cu acid citric și ferulic este ideal. Pe lângă faptul că îndepărtează delicat impuritățile, murdăria și sebumul, aceste ingrediente cu proprietăți antioxidante fac câte puțin din toate: reduc riscul estompării premature a nuanței, sigilează cuticula și previn efectele nocive ale factorilor externi.


Dacă ai părul vopsit blond, folosirea șamponului neutralizator pentru păr vopsit blond Vitamino Color Spectrum de la L’Oreal Professionnel se dovedește a fi o alegere inspirată, tocmai datorită beneficiilor sale. Formulat cu coloranți profesionali mov, acest produs corectează tonurile calde nedorite, dacă este aplicat cu regularitate. În funcție de tonul pe care dorești să-l obții, lasă șamponul să acționeze între două și cinci minute, după care poți să clătești părul. 

Aplică constant produse intens hidratante și hrănitoare

După ce ai șamponat părul vopsit de două ori, l-ai clătit cu apă călduță și ai îndepărtat excesul cu un prosop curat din bumbac prin tapotare, urmează să aplici produsele hidratante. Pentru a descurca mai ușor firele încâlcite, poți începe cu balsamul intensiv pentru toate tipurile de păr vopsit Vitamino Color Spectrum de la L’Oreal Professionnel. Cu fiecare aplicare vei observa că acestea devin mai puternice din interior, mai rezistente și mai disciplinate. 


Pentru a obține cele mai bune rezultate, împarte părul în patru secțiuni egale, după care aplică un strat potrivit de balsam pe lungimi și vârfuri, masează produsul pentru aproximativ două minute, după care poți să clătești podoaba capilară.


Părul tău merită întotdeauna tot ce este mai bun, de aceea poți continua rutina de îngrijire cu aplicarea serumului leave-in Glass Shine Serum pentru toate tipurile de păr vopsit de la L’Oreal Professionnel. Îmbogățit cu alpha-silane, acesta protejează culoarea părului vopsit împotriva decolorării, cauzată de efectul factorilor externi, precum razele ultraviolete. Astfel, podoaba capilară are parte de o strălucire de oglindă, firele sunt mai puternice, mai hidratate, cu un aspect neted. 

⏩ Descoperă Glass Shine Serum pentru toate tipurile de păr de la L’Oreal Professionnel. Acest serum leave-in se aplică pe părul curat, uscat cu prosopul, într-o cantitate mică, pe toată suprafața lungimilor și pe vârfuri. Odată activat de căldură, acest produs asigură instant strălucire de oglindă, efect care durează până la 10 spălări, în timp ce nuanța părului vopsit își păstrează intensitatea până la 100 de zile. 


Cum să-ți pregătești părul colorat pentru următoarea ședință de vopsire

Pe măsură ce timpul trece și se apropie data când ai programată următoarea ședință de colorare, poți începe treptat să-ți pregătești părul vopsit pentru această experiență. Iată ce aspecte trebuie să ai în vedere:


Spală părul vopsit cât mai rar

Acest sfat are la bază un motiv întemeiat. Fiecare spălare determină deschiderea treptată a cuticulei și, implicit, pierderea pigmenților care oferă strălucire și intensitate culorii părului vopsit. Pentru a menține aspectul proaspăt al nuanței, încearcă să limitezi spălarea la două sau trei ori pe săptămână, în funcție de necesitate, și folosește șamponul uscat în acest interval pentru a absorbi excesul de sebum de la rădăcini.

Atunci când speli părul, temperatura apei joacă un rol esențial în menținerea culorii. Evită apa fierbinte, care poate accelera procesul de decolorare, și optează pentru cea călduță spre rece, care ajută la închiderea cuticulei și fixarea pigmenților. Astfel, tonurile strălucitoare ale părului vopsit șuvițe își vor păstra aspectul radiant pentru mai mult timp.

Folosește protecție termică atunci când îți coafezi părul colorat

De cele mai multe ori, utilizarea aparatelor de stilizat pe bază de căldură nu este o acțiune indicată, mai ales în cazul părului vopsit blond. Însă, dacă nu intenționezi să elimini acest obicei din rutina zilnică, atunci cel mai indicat este să folosești un spray cu protecție termică, de fiecare dată vrei să încerci o nouă coafură. 


De asemenea, este un moment oportun să incluzi și un ulei hidratant concentrat, după ce termini cu aranjarea părului vopsit. Pe lângă faptul că adaugă un luciu nemaipomenit firelor, previne ruperea acestora și încetinește oxidarea pigmenților. 

Analizează starea actuală a părului vopsit, alături de un specialist

Chiar dacă până acum ai acumulat mai multe cunoștințe despre îngrijirea părului vopsit și înțelegi pe deplin particularitățile podoabei capilare, sfaturile unui hairstilist sunt de mare ajutor. Experiența sa vastă în domeniu îl ajută să recunoască imediat primele semne de uscăciune și deteriorare. Pe baza a ceea ce observă, îți poate face recomandări punctuale și personalizate, să-ți confirme dacă părul tău este pregătit pentru o nouă etapă de vopsire sau, din contră, este necesar să amâni acest proces, până când fibra capilară este suficient de puternică să facă față unei noi transformări.

Evită spălarea părului chiar înainte de vopsire

Pentru că majoritatea părerilor sunt împărțite în acest punct, iar totul depinde de caracteristicile tipului de păr vopsit, te sfătuim să-ți speli podoaba capilară cu aproximativ 24 sau 48 de ore înainte de următoarea sesiune de colorare. În acest fel, sebumul produs în mod natural de glandele sebacee va oferi o protecție suplimentară.

Redu frecvența utilizării dispozitivelor de coafat

Chiar dacă folosești aparatele de stilizat de câteva ori pe săptămână alături de protecția termică recomandată anterior, un bun sfat este să eviți acest obicei, cel puțin cu câteva zile înainte de colorarea părului. Gândește-te la faptul că fibra capilară are nevoie de o pauză înainte de a fi expusă procesului chimic de vopsire sau decolorare. 

Folosește cât mai multe produse hidratante și reparatoare

Nu este un secret faptul că părul vopsit șuvițe ori blond are nevoie de hidratare suplimentară, pentru a compensa efectele proceselor chimice de vopsire, decolorare sau balayage. Așadar, mai ales cu o săptămână înainte de programare, include cât mai multe produse cu ingrediente nutritive, pe care să le folosești alternativ, în funcție de nevoi. De pildă, dacă în ziua precedentă ai utilizat un ulei, următoarea dată poți aplica pe lungimi și vârfuri un balsam leave-in cu niacinamidă


Pentru ca părul vopsit să arate excepțional de fiecare dată și să-și păstreze aspectul strălucitor, cu un contrast puternic al tonurilor intense, te poți inspira din recomandările noastre. Ai răbdare și include treptat noile produse de îngrijire în rutina ta. Vei vedea că rezultatele nu vor întârzia să apară.