Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Secretele Părului Sănătos cu Andreea Babaioana

Strălucirea, elasticitatea și vitalitatea sunt caracteristicile principale ale unei podoabe capilare sănătoase. La polul opus, însă, numeroase femei se confruntă cu părul subțiat, tern, uscat, cu textură aspră și ușor casant. Ce poți face pentru a nu duce această luptă? Află secretele părului sănătos de la Andreea Babaioana, Ambasador L’Oréal Professionnel!

 

Cuprins: 

Uneori, simptomele părului degradat pot fi ușor de ignorat, mai ales că procesul este unul treptat de cele mai multe ori, iar schimbările sunt insesizabile la prima vedere. Chiar și așa, dacă îți cunoști părul, îți vei da seama când nu îi este bine. 


Andreea Babaioana ne învață, însă, cum să testăm părul, pentru a identifica starea în care se află. “În primul rând, îl vezi și îl simți. De cele mai multe ori, femeile spun că părul lor pare uscat, tern, lipsit de strălucire sau de elasticitate. Apoi, îți poți da seama pur și simplu prin atingere. Iei o șuviță de păr, o atingi cu două degete de la rădăcină la vârfuri și dacă observi că se schimbă textura, înseamnă că de acolo părul tău începe să fie deteriorat. Al doilea test este să iei un fir de păr și să tragi de el pentru a-i observa elasticitatea. Dacă revine ușor la loc înseamnă că este sănătos, însă dacă se rupe cu ușurință înseamnă că părul tău este deteriorat”, spune Andreea. 


Ambasadorul L’Oréal face, totodată, distincția între cele două feluri de deteriorare: superficială și profundă. “Dacă vorbim de cea de la suprafață, atunci părul este extrem de uscat și este la un pas de a fi foarte deteriorat. Cea de la interior este mult mai adâncă, întâmplându-se la nivel molecular și provocând de cele mai multe ori ruperea firelor de păr”, explică experta.

“În general, femeile știu că își deteriorează părul dacă îl îndreaptă excesiv cu placa sau dacă îl decolorează”, spune Andreea, dar asta nu înseamnă că vopsirea părului sau coafatul la cald sunt singurele cauze care duc la deteriorarea părului. Chiar și cele mai banale acțiuni, precum spălarea sau pieptănarea părului îl pot degrada, dacă nu sunt efectuate corespunzător și cu produsele, respectiv ustensilele potrivite.


“Tocmai de aceea, trebuie să folosești o perie specială, pentru extensii, și să îți descurci întotdeauna părul de la vârfuri către rădăcini. În plus, dacă ai părul foarte deteriorat, nu îl peria când e umed, deoarece părul e cu 33% mai fragil când e umed. [...] Foarte multe femei se duc într-o extremă. De exemplu, dacă au un exces de mătreață sau de sebum, atunci toată viața folosesc un șampon anti-mătreață sau anti-sebum. Dar un astfel de șampon trebuie folosit de câte ori este nevoie, nu pe o perioadă lungă de timp, doar preventiv, din teama că vei putea face mătreață. Cel mai important este să alternezi șampoanele și să înțelegi că acestea trebuie schimbate în funcție de nevoile pe care părul tău le are la momentul respectiv”, mai completează stilista, insistând asupra importanței de a asculta “vocea” părului tău și de a-i cunoaște nevoile specifice.

Recomandarea Andreei Babaioana, Ambasador L’Oréal Professionnel, atunci când vine vorba de îngrijirea părului deteriorat, este gama Serie Expert Absolut Repair Molecular. Formula inovatoare a produselor din această gamă este îmbogățită cu legături peptidice și aminoacizi, care repară părul în profunzime și îi refac structura moleculară. “Este absolut uimitoare. Chiar și după o singură utilizare, părul se transformă complet”, spune Andreea.


Urmărește aici interviul cu Andreea Babaioana, pentru a afla mai multe despre gama Absolut Repair Molecular


Protocolul Absolut Repair Molecular începe la salon, odată cu aplicarea singurului produs din gamă care este disponibil în saloanele de înfrumusețare: pre-tratamentul  L’Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular. Cu 3% legături peptidice și cinci aminoacizi esențiali pentru sănătatea părului, acest produs face procesul de deteriorare reversibil. Rezultatele uimitoare sunt vizibile încă de la prima utilizare.


Toate celelalte produse din gama Absolut Repair Molecular pot fi folosite deopotrivă la salon și în confortul de acasă, pentru o rutină de îngrijire sănătoasă, indiferent unde te-ai afla:

  • Șamponul L’Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular repară structura moleculară a fibrei capilare în timp ce curăță eficient părul, îl descurcă și îl fortifică, datorită formulei delicate fără sulfați.

  • Serumul L’Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular impune noutăți și în abordarea îngrijirii părului: înlocuiește masca cu o formulă lejeră, dar extrem de eficientă și lasă-te inspirat de obiceiurile bune de skincare - altfel spus, înlocuiește produsele obișnuite cu un serum potent, care pătrunde în profunzimea firului de păr și îi reconstruiește rezistența, conferindu-i elasticitate. Textura, mișcarea naturală și strălucirea nu lipsesc din această ecuație a părului vizibil mai puternic și mai sănătos. Bonus: spre deosebire de măștile de păr obișnuite, serumul nu impune un anumit timp de acțiune; după ce l-ai aplicat și întins pe lungimea părului curat, poți clăti imediat. Sănătatea părului n-a fost niciodată mai promptă!

  • Crema leave in fără clătire L’Oréal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular respectă formula de bază cu aminoacizi și legături peptidice, plusând cu ingrediente care îți protejează termic părul. Textura sa lejeră nu îngrașă părul și nu îl încarcă, în schimb, îi conferă suplețe și strălucire din plin, protejându-l totodată de acțiunea nocivă a factorilor externi precum căldura sau umiditatea. Părul devine cu până la 52% mai strălucitor și mai sănătos, iar efectul de frizz dispare cu desăvârșire.


Încă de la prima utilizare, gama Absolut Repair Molecular repară doi ani de păr deteriorat. Încearc-o și tu!

Dacă ar exista o Biblie a părului, cele 10 porunci ale Andreei ar suna astfel:

  • Apelează cu încredere la specialiști. “De ce? Dacă ne tratăm singuri este posibil să pierdem energie, timp și bani. Mai bine mergi la un specialist, care îți oferă un sfat personalizat și știe exact de ce are nevoie părul tău. Apoi, urmează cu strictețe schema de tratament pe care ți-a făcut-o și întoarce-te regulat la o consulatie, pentru a face un follow up”, îndeamnă Ambasadorul L’Oréal.

  • Nu sugruma părul. Chiar dacă îți place să îl porți prins și îți este mai confortabil să faci asta, evită să îl strângi prea tare cu elastice de păr și clame. Iar dacă folosești astfel de accesorii pentru păr, alege-le întotdeauna pe cele din materiale moi și blânde cu părul, așa cum sunt satinul sau catifeaua.

  • Descurcă-ți părul de două ori pe zi. Folosește o perie moale sau un piaptăn special pentru a-ți descurca părul dimineața și seara; astfel, vei evita ruperea și te vei bucura de un păr mai mătăsos.

  • Folosește produse hidratante și de protecție. Aplică zilnic un serum hidratant pe păr, pentru a-l proteja de factorii nocivi și pentru a-i menține aspectul sănătos și strălucitor.


Câte dintre sfaturile Andreei erau deja integrate în rutina ta de îngrijire a părului? Indiferent dacă ai făcut sau nu aceste lucruri până acum, nu este niciodată prea târziu să începi să îți îngrijești părul corespunzător.