Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Rutina corectă de îngrijire a părului blond - tips & tricks de la Șandor Betai

Părul decolorat și cel vopsit în nuanțe de blond impun o rutină specială de îngrijire. Este un fapt cunoscut că decaparea și nuanțarea părului pot deshidrata foliculii capilari, părul devenind mai casant și mai uscat, cu un aspect adesea tern și lipsit de strălucire, mai ales dacă nu beneficiază de o îngrijire corespunzătoare. În sezonul cald, riscurile de deteriorare sunt chiar mai mari, deoarece factori precum temperaturile ridicate și expunerea la ultraviolete pot influența decisiv degradarea părului.

Pentru că misiunea noastră este să avem grijă de tine și de părul tău, ți-am pregătit o serie de sfaturi și recomandări pentru îngrijirea părului blond, precum și o rutină corectă, explicată pas cu pas, cu ajutorul Ambasadorului L’Oréal Professionnel, Șandor Betai. Află, în cele ce urmează, cum îți poți menține părul sănătos și strălucitor, chiar dacă obișnuiești să îl decolorezi sau să îl vopsești în nuanțe solare.

Decolorarea și vopsirea părului

Primul sfat al Ambasadorului privind decaparea sau colorarea părului este „Nu face asta acasă!” - apelează întotdeauna la serviciile unui specialist, care va identifica deopotrivă structura și caracteristicile părului tău și va putea decide, în cunoștință de cauză, cu ce produse colorante și oxidanți va ajunge la rezultatele dorite.


„Atunci când decolorăm trebuie să avem în vedere foarte multe aspecte: grosimea firului de păr, nivelul de hidratare, baza din care se pornește. Sunt extrem de multe detalii pe care doar un specialist le cunoaște. Tocmai de aceea, nu recomand ca această procedură să se facă acasă.”


Înainte de a-ți dezvălui secretele îngrijirii părului blond, trebuie să îți vorbim și despre o metodă eficientă de prevenire a degradării acestuia în timpul vopsirii: spray-ul pre-tratament - solicită aplicarea acestuia la salon, înainte de a începe procesul de colorare, balayage sau decolorare.

În timpul decolorării, părul se poate degrada și chiar rupe; acest lucru se întâmplă din cauza metalelor depuse în interiorul firului de păr, metale reziduale, provenite cel mai adesea chiar din apa curentă pe care o folosești pentru a-ți curăța părul. Aceleași metale pot influența inclusiv nuanța părului, deoarece interacționează cu compușii oxidanți ai vopselei. Fără a avea un impact nociv asupra stării generale de sănătate, metalele provenite din apă pot provoca ruperea firelor de păr.

 

În sprijinul purtătoarelor de păr blond de pretutindeni, L’Oréal Professionnel Paris a lansat gama Serie Expert Metal Detox, o suită de produse special concepute pentru îngrijirea părului vopsit. Glicoamina este ingredientul minune care definește întreaga gamă, o moleculă extrem de mică și puternică, ce pătrunde în profunzimea firului de păr și neutralizează metalele reziduale de la nivelul acestuia, lăsându-ți părul mai rezistent și mai strălucitor, în timp ce asigură succesul procesului de colorare, balayage sau decolorare, atât din perspectiva nuanțelor, cât și din cea a sănătății părului. Vorbim despre un veritabil protocol de îngrijire a părului, nu despre o simplă rutină - unul care poate fi urmat atât la salonul de înfrumusețare, cât și acasă.

Cum să te bucuri de o rutină corectă de îngrijire pentru părul blond

”Un păr corect spălat înseamnă și un păr sănătos”, spune Șandor. Curățarea corespunzătoare a părului este esențială pentru sănătatea acestuia și facilitează coafarea. Iată ce trebuie să faci:

  • Șamponează părul de două ori, urmând regulile hair cycling*;

  • Masează delicat scalpul, folosind buricele degetelor și evită să-l agresezi cu unghiile;

  • Prelungește clătirea părului, până la cca 5 minute și folosește apă călduță.

  • Dacă ai părul decolorat sau vopsit într-o nuanță de blond, evită spălarea zilnică, deoarece aceasta poate duce la subțierea firului de păr și la diminuarea cantității de sebum de la nivelul scalpului, sebum compus din uleiuri naturale, benefice pentru păr.


Ce trebuie să faci după șamponare și clătire? Sfatul expertului: ”Tapotează bine părul cu un prosop, iar apoi aplică tratamentul sau masca pe lungimi și vârfuri. Dacă părul tău este foarte degradat, îți poți înfășură părul într-un prosop cald. Astfel vei spori efectele măștii. La final, nu uita să îți clătești părul extrem de bine, timp de cinci minute.”


În următoarea etapă, aplică un ulei special pe lungimea părului și o cremă cu protecție termică și solară. Acestea vor facilita coafarea și îți vor proteja părul împotriva factorilor externi precum căldura generată de aparatele de coafat sau de uscător sau radiațiile UVA și UVB și vor contribui la menținerea unei nuanțe intacte pentru mai mult timp. Reaplică zilnic crema cu protecție termică și UV, nu doar în zilele de plajă, pentru a te bucura de un păr sănătos și plin de vitalitate.

*Ce înseamnă hair cycling și de ce este important acest concept

O altă recomandare de la Șandor Betai face referire la hair cycling, un concept care impune utilizarea variată a produselor de îngrijire, în funcție de nevoile specifice ale părului. Astfel, va trebui să ții cont de textura părului tău, de modalitățile de coafare, dar și de schimbările climatice sau de fluctuațiile hormonale prin care treci, precum și de nivelul de stres la care ești supusă. 

Asta înseamnă că dacă ai părul vopsit și te confrunți cu probleme ale scalpului precum mătreața sau dermatita, ar trebui să folosești două tipuri distincte de șampon, unul pentru păr vopsit și unul pentru tratarea afecțiunii scalpului.

„Prima spălare ar trebui făcută cu un șampon ce tratează problemele de la nivelul scalpului (mătreață, exces de sebum, iritații etc.), iar pentru cea de-a doua spălare ar trebui să folosești un șampon nuanțator, special pentru părul blond”, spune Șandor.

 

Produsele potrivite pentru îngrijirea părului blond

Să recapitulăm: o rutină completă și corectă de îngrijire pentru părul blond implică folosirea unuia sau a două șampoane și aplicarea unei măști de păr, urmate, după clătire, de un ulei intens hidratant și de o cremă care îți protejează părul împotriva efectelor nocive ale căldurii și ale radiațiilor ultraviolete.

  1. Șamponul cremă de curățare Metal Detox detoxifiază părul și elimină eficient metalele reziduale din apă, pentru ca tu să te bucuri de un păr rezistent și de o culoare vibrantă pentru mai mult timp.

  2. În următoarea etapă și complementar șamponului, masca de protecție împotriva acumulării de metal în păr îți va proteja fibra capilară și va preveni depunerea metalelor.

  3. După spălare, folosește uleiul concentrat Metal Detox, pentru a preveni electrizarea și ruperea firelor de păr, dar și pentru a-i oferi acestuia un plus de nutrienți și un boost de hidratare.

  4. Înainte de a-ți usca și coafa părul, folosește crema profesională fără clătire Metal Detox, pentru a beneficia de protecție termică și UV, 2 în 1.


Ești pregătită să spui ”Adio!” părului degradat, care se rupe și a cărui culoare are de suferit la fiecare spălare? Urmează recomandările Ambasadorului L’Oréal Professionnel, Șandor Betai, și bucură-te de un blond sănătos și luminos în fiecare zi.

Produsele Metal Detox sunt disponibile atât în saloanele partenere, cât și în shop, pentru utilizarea acasă. Alternează-le cu gamele L’Oréal destinate părului blond, pentru a te bucura de rezultate optime la fiecare spălare!