Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Deteriorarea părului este o problemă destul de comună în rândul femeilor. Tratamentele chimice de colorare, produsele cosmetice nepotrivite, calitatea apei, dar și aparatele de uscat sau de coafat pot duce, în timp, la apariția semnelor de deteriorare. Pentru a afla care sunt toate cauzele care duc la degradarea fibrei capilare, dar și pentru a-ți construi o rutină eficientă de îngrijire care să îți asigure sănătatea părului, citește, în cele ce urmează, sfaturile Cameliei Tugearu, Ambasador L’Oréal Professionnel.


Degradarea fibrei capilare este un proces de durată, la care contribuie o serie de factori. “Părul se poate deterioara și usca chiar și dacă stai la soare fără protecție solară. Nerespectarea unei rutine de îngrijire potrivită pentru părul tău poate avea, de asemenea, efecte negative”, ne spune Camelia, care insistă și asupra faptului că poți deteriora părul, involuntar, chiar și prin cele mai banale acțiuni precum spălarea sau coafarea, dacă nu îți iei măsurile corespunzătoare de prevenție.


“Cel mai des întâlnite situații sunt acelea când părul este tratat brutal. Faptul că este decolorat puternic în mod repetat sau că este coafat frecvent cu ustensile fierbinți… toate aceste lucruri agravează situația și duc în timp la deterioare.”, ne mai spune experta. Din fericire, însă, există măsuri de precauție care te pot ajuta să previi deteriorarea părului. “În primul rând, trebuie să consulți sfatul unui specialist. Nu te vopsi sau decolora singură acasă și respectă pașii pe care hairstilistul ți i-a recomandat.”, recomandă Ambasadorul L’Oréal Professionnel.

„Chiar dacă colorarea înseamnă modificarea structurii părului, asta nu înseamnă automat deteriorarea acestuia.”, ne spune Camelia, care insistă asupra adaptării rutinei de îngrijire la nevoile și caracteristicile specifice ale părului.

Cu toate acestea, Camelia trage un semnal de alarmă asupra folosirii excesive sau agresive a instrumentelor de styling sau a utilizării acestora în absența aplicării unui produs care oferă protecție termică. “Placa de păr trebuie setată la 160°C dacă părul este blond sau dacă are istoric de blond. Mai poți crește puțin temperatura dacă ai un fir de păr gros sau dacă ai un păr natural negru”, mai spune Camelia, recomandându-ți, totodată, “să înveți să te bucuri de textura naturală a părului tău”.

“Detaliile fac diferența” este mottoul Cameliei Tugearul care e de părere că e mai bine să previi, decât să tratezi și să te asiguri că faci totul ca la carte, de la spălat și până la periat. 

Vezi aici întregul material video și află în detaliu ce spune Cristina Mailat despre părul deteriorat

Spălarea corectă a părului

După ce ai umezit părul complet și uniform, aplică șamponul - cantitatea acestuia nu trebuie să fie mare, comparația stilistei făcând referire la dimensiunile unei monede. Masează delicat scalpul fără a freca agresiv lungimea părului și doar întinde delicat produsul pe lungimi. Clătește cu apă din abundență, tapotează părul cu un prosop moale, pentru a elimina excesul de apă și apoi aplică balsamul, masca sau tratamentul exclusiv pe lungimea firului de păr și niciodată pe scalp. După ce ai lăsat și acest produs să acționeze conform instrucțiunilor producătorului, clătește din nou cu apă călduță.

Pieptănarea corectă a părului

“Pentru a evita ruperea sau agresarea firelor de păr, trebuie să piepteni întotdeauna părul de la vârfuri spre rădăcini”, mai spune Camelia, care recomandă să îți periezi părul de două ori pe zi, dimineața și seara.


▶ Urmărește videoclipul integral cu Ambasadorul LOréal Professionnel Camelia Tugearu 


Gama Serie Expert Absolut Repair Molecular este recomandarea Cameliei pentru îngrijirea părului deteriorat, tern sau lipsit de elasticitate și strălucire. Produsele Absolut Repair Molecular sunt îmbogățite cu legături peptidice și aminoacizi și acționează la nivel molecular asupra părului, lăsându-l puternic și sănătos. Încă de la prima utilizare, Absolut Repair Molecular repară doi ani de păr deteriorat.


Dacă optezi pentru folosirea acestor produse la salon, rutina va începe prin aplicarea Pre-tratamentului L’Oreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular, disponibil exclusiv în saloanele de înfrumusețare. Pre-tratamentul este “îmbogățit cu 3% legături peptidice și cinci aminoazici și reușește să trateze părul de la interior la exterior”, explică Ambasadorul L’Oréal Professionnel Camelia Tugearu.


Spre deosebire de acest pre-tratament, toate celelalte produse Absolut Repair Molecular pot fi folosite și acasă, pentru o rutină de îngrijire a părului corectă, care previne deteriorarea părului și repară structura moleculară a fibrei capilare:

  • Șamponul L’Oreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular, care curăță eficient părul și repară fibra capilară, datorită conținutului de legături peptidice și aminoacizi. Are o formulă blândă, nu conține sulfați, descurcă delicat părul și îl lasă curat, puternic, strălucitor și mătăsos.

  • Serumul L’Oreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular este menit să reconstruiască rezistența părului, să îi redea elasticitatea și, asemenea unui serum pentru ten, să îi îmbunătățească aspectul general. Serumul substituie, astfel, masca de păr, însă cu avantajul de a nu impune timp de acțiune. După ce îl distribui eficient, prin masaj delicat, pe lungimea părului, îl clătești, iar părul devine instantaneu mai neted și mai strălucitor.

  • Crema leave in fără clătire L’Oreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular este ultimul pas al rutinei complete de îngrijire în trei pași. Pe lângă legăturile peptidice și cei cinci aminoacizi specifici întregii game, această cremă asigură și protecție termică și îți protejează astfel părul de efectele nocive ale instrumentelor de uscare și de styling. Părul devine cu până la 52% mai strălucitor, iar efectul de frizz devine doar o amintire neplăcută datorită acestui produs inovator. 


În concluzie, spune Camelia, rutina de îngrijire L’Oreal Professionnel Serie Expert Absolut Repair Molecular îți ajută părul să devină mai puternic și mai sănătos, cu o elasticitate naturală sporită și o textură mătăsoasă.