Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

CE SA ALEGI INTRE SUVITE, BALAYAGE SI OMBRE? 

Tendintele in materie de tunsori, coafuri si culori evolueaza in mod constant, oferindu-ne o varietate de optiuni pentru infrumusetarea parului. Unele dintre cele mai populare tehnici de colorare a parului din prezent sunt suvitele, balayage-ul si ombré-ul. Toate sunt metode de colorare care ofera o abordare subtila, dar spectaculoasa pentru pune in valoare frumusetea parului, dar si a chipului. Fiecare ofera anumite avantaje estetice si practice, pentru oricine isi doreste o transformare a podoabei capilare. Daca vrei sa-ti schimbi coafura si sa adaugi putina culoare parului tau, dar nu stii ce tehnica ti s-ar potrivi intre suvite, balayage si ombré,  ai mai jos un ghid util pentru a-ti face alegerea mai usoara. De asemenea, poti descoperi ce produse sa incluzi in rutina de ingrijire, pentru un par vopsit cu aspect impecabil.

 

 

Cuprins:


Care este diferenta dintre suvite, balayage si ombré

Tehnica suvitelor presupune colorarea unor mese subtiri de par, pentru a crea reflexii luminoase si multidimensionale. Nuantele aplicate pe suvite pot fi subtile sau indraznete, in functie de preferintele personale.


Balayage este o tehnica ce implica aplicarea culorii cu mana libera, pentru a oferi parului reflexii delicate. Efectul obtinut pare mult mai natural decat cel creat de suvite.


Ombré-ul este o tehnica de colorare a parului in care radacinile au o nuanta mai intunecata, in timp ce varfurile sunt mai deschise, fiind creat un efect de estompare treptata pe lungimea acestuia. aspectul obtinut este unul indraznet, chiar spectaculos. 

Care sunt avantajele tehnicilor suvite, balayage si ombré

Suvitele, ombré-ul si balayage-ul ofera o multime de avantaje estetice si practice, indiferent daca vrei o schimbare subtila a culorii sau una indrazneata. Iata mai jos care sunt avantajele celor trei tipuri de tehnici de nuantare a parului.

Suvitele

Dupa cum o indica denumirea, aceasta tehnica implica aplicarea de nuante mai deschise sau mai inchise pe suvite subtiri de par, care vor crea contrast, dar si profunzime, pentru un aspect multidimensional. In acest sens, hairstilistul va alege, in functie de rezultatul dorit, anumite suvite de par pe care va aplica un decolorant si/sau o vopsea de par profesionala. Suvitele pe care a fost aplicata vopseaua sunt, de obicei, invelite in folie de aluminiu,  pentru a permite nuantarea lor, fara a afecta alte sectiuni din podoaba capilara. Dupa ce suvitele au atins nivelul dorit de colorare, acestea sunt spalate, iar apoi pot fi tratate cu un toner, pentru a obtine nuanta vizata, dar si pentru a neutraliza eventuale tonuri de aramiu ori galben nedorite.


Printre principalele avantaje ale suvitelor se numara:

  • versatilitatea - acestea pot fi personalizate pentru a se potrivi preferintelor tale, fie ca iti doresti un aspect subtil, natural sau indraznet

  • intretinerea redusa - in general, acestea pot creste fara probleme din punct de vedere estetic, iar nevoia de retusuri frecvente este diminuata, nefiind totusi exclusa complet.


De asemenea, realizate corect, de un profesionist, suvitele nu afecteaza sanatatea podoabei capilare in aceeasi masura ca o colorare completa a parului. Insa decolorarea parului poate afecta fibra capilara daca nu este facuta cu produse de calitate ori daca acesta este deja deteriorat. 


Citeste aici mai multe informatii despre cauzele deteriorarii parului si despre cum le poti combate

Balayage

Termenul “balayage” este preluat din limba franceza si inseamna “maturare”. Tehnica presupune colorarea manuala a unor zone, cu ajutorul unor vopsele de par profesionale, pentru un aspect mai natural si mai putin definit decat cel creat cu ajutorul suvitelor. Tehnica balayage ofera parului un aspect ca si cum ar fi fost decolorat natural de soare si este cel mai bine pusa in valoare pe o podoaba capilara mai lunga, creand un aspect multidimensional si texturat. 


Spre deosebire de suvite, balayage-ul nu implica utilizarea foliilor de aluminiu. Hairstilistul va aplica decolorantul sau vopseaua de par in mod liber direct pe anumite sectiuni ale parului, ceea ce permite obtinerea unui rezultat personalizat si cu aspect mai natural. Similar suvitelor, dupa expirarea timpului necesar culorii sa actioneze, parul se clateste si se poate aplica un toner pentru a obtine nuanta vizata si a neutraliza altele nedorite.


Printre principalele avantaje ale tehnicii balayage se numara:

  • aspectul natural, care imita modul in care soarele decoloreaza parul in timpul verii

  • intretinere redusa, cu nevoia de retusuri mai putin frecvente in comparatie cu alte tehnici de colorare a parului

  • versatilitate, fiind potrivita pentru numeroase tipuri si texturi de par, dar si stiluri. 


Pe de alta parte, un balayage poate fi mai scump in comparatie cu suvitele, deoarece necesita un nivel mai ridicat de cunostinte si experienta. In plus, procedura in sine dureaza mai mult, pentru ca presupune multa meticulozitate.

Ombré

Ombré implica realizarea unui efect de estompare treptata a culorii, de la radacini mai intunecate la varfuri mai deschise. Termenul este preluat tot din limba franceza si inseamna “umbrit”. Tehnica ofera un aspect indraznet si spectaculos, care permite experimentarea cu variate culori si tonuri, intr-o tranzitie mai subtila sau mai pronuntata, in functie de preferintele tale. Vopselele se lasa sa actioneze pe par un anumit timp, dupa care se indeparteaza cu apa si se aplica, similar suvitelor si balayage-ului, un toner pentru a obtine nuantele dorite. 


Principalul avantaj al tehnicii ombré este acela ca este foarte versatila si ofera un aspect unic. In plus, necesita intretinere redusa, fara a fi nevoie de retusuri frecvente. In schimb, daca decolorarea sau deschiderea nuantei varfurilor nu a fost facuta corect sau cu produse adecvate, tehnica ombré poate deteriora parul, mai ales daca acesta este deja afectat. In plus, daca decizi sa-ti schimbi complet nuanta parului, este posibil sa fie nevoie sa treci prin mai multe etape de colorare pentru a ajunge la rezultatul dorit.

Ce factori sa iei in considerare inainte de a opta intre tehnicile de colorare cu suvite, balayage si ombré

Ce factori sa iei in considerare inainte de a opta intre tehnicile de colorare cu suvite, balayage si ombré

In primul rand, este recomandat sa iei in considerare starea de sanatate a parului. Daca fibra capilara este deteriorata, este foarte important sa optezi pentru o tehnica ce presupune eventuale daune ulterioare minime.


Este important, de asemenea, tipul tau de par. De exemplu, parul subtire este avantajat de suvite, pentru ca acestea reflecta frumos lumina, adaugand dimensiune podoabei capilare. Daca ai firul de par mai gros, spectaculosul ombré poate fi extrem de potrivit. Toate cele trei tehnici sunt adecvate pentru orice lungime de par, dar balayage si ombré sunt puse in valoare mai ales pe cel lung.


Culoarea naturala a parului este un alt factor important. Suvitele pot fi realizate pe orice culoare de par, dar rezultatele pot varia in functie de nuanta initiala. Balayage functioneaza la fel de bine pe toate culorile de par, deoarece tehnica manuala permite un aspect personalizat si natural. Ombré poate crea un contrast izbitor pe parul mai inchis la culoare, dar poate fi realizat si cu nuante mai deschise, rezultatul fiind, insa, mult mai subtil.


In plus, poti lua in considerare urmatoarele lucruri:

  • aspectul general - poti alege intre un look natural si unul mai dramatic

  • intretinerea - gandeste-te cat timp si efort esti dispusa sa depui pentru a-ti mentine nuantele de par alese

  • bugetul - anumite tehnici, de exemplu, balayage, pot fi mai costisitoare, pentru ca implica apelarea la un hairstilist cu experienta.

Cum sa-ti intretii parul nuantat cu ajutorul suvitelor, balayage-ului si ombré-ului

Pentru a te bucura cat mai mult timp de noua coafura, este important sa stii cum sa intretii si sa-ti ingrijesti corect parul. 


⏩ Pentru o detoxifiere in profunzime a parului vopsit, incearca produsele din gama Metal Detox de la L'Oréal Professionnel, special formulate pentru fibra capilara afectata de metalele din apa. 


Pentru ca parul sa-si pastreze nuantele vibrante cat mai mult timp, ia in considerare urmatoarele aspecte:

  • foloseste un sampon si un balsam special concepute pentru parul vopsit. Aceste produse de ingrijire te vor ajuta sa pastrezi culoarea intacta cat mai mult timp si sa previi atenuarea ei

  • foloseste masti, serumuri, uleiuri de par si alte tratamente de hranire si hidratare profunda a podoabei capilare. Parul vopsit poate deveni uscat si fragil, asa ca este important sa apelezi la astfel de tratamente. alege produse cu uleiuri naturale, precum cele de jojoba, cocos si argan, precum si cu proteine si aminoacizi, pentru o revitalizare profunda

  • ofera-i parului tau vopsit, in mod regulat, o curatare profunda. Metalele din compozitia apei folosite la spalare pot sa patrunda in interiorul firului de par, sa il deterioreze in timp si sa atenueze in acelasi timp culoarea. Problema se agraveaza daca parul are deja o textura prea poroasa ori a fost supus frecvent tratamentelor chimice si termice. Parul poros se caracterizeaza prin deschiderea cuticulelor si aparitia micro-rupturilor la nivelul acestora, dar si a unor goluri in cortex, partea din centrul fibrei capilare.

Rutina Metal Detox de la L'Oréal Professionnel - inovatie pentru echilibrarea parului vopsit

Rutina Metal Detox de la L'Oréal Professionnel

Rutina Metal Detox are la baza Glicofiller, o tehnologie patentata L’Oreal, si ajuta la limitarea absorbtiei metalelor din apa prin reumplerea micro-rupturilor mentionate anterior. Produsele Metal Detox contin glicoamina, iononi si filtre UV si actioneaza atat prin repararea structurii fibrei capilare, cat si prin protejarea parului de agresiuni externe. Parul va fi 10 ori mai hidratat, iar culoarea se va mentine pe termen lung.


Rutina Metal Detox de la L’Oreal Professionnel include tratamentul profesional pre-sampon Metal Detox - acesta se aplica pe parul ud, inainte de etapa de samponare, fara a se clati. Cu un parfum floral placut, tratamentul pre-sampon Metal Detox poate sa reumple un milion de micro-rupturi din structura fibrelor capilare in doar un minut. Parul devine mai neted, cu 96% mai putin rupt si cu 65% mai hidratat.


Completeaza cu rutina de ingrijire cu samponul Metal Detox, care curata parul si scalpul de metale si toxine, oferind cu 67% mai multa hidratare. Dupa clatirea samponului, aplica masca Metal Detox, care previne depunerea metalelor si ofera parului o textura mai neteda cu 96%. Crema leave-in Metal Detox, fara clatire, este al patrulea pas din rutina de ingrijire. Contine 1% glicoamina si filtre UV si are rolul de a proteja parul de agresiunile cotidiene, inclusiv de poluare si de radiatiile UV. Crema leave-in Metal Detox ofera parului protectie UV timp de pana la sase zile, termica, de pana la 230℃, si anti-frizz, de pana la 72 de ore. Intre spalari, poti folosi uleiul concentrat Metal Detox, care fortifica parul si il protejeaza de depunerea de metale.


  • limiteaza coafarea parului cu ajutorul dispozitivelor care emana caldura. Acestea pot contribui la estompare mai rapida a culorii. Daca le folosesti, nu uita sa aplici in prealabil pe par un produs de protectie termica

  • protejeaza-ti parul si de caldura soarelui. Radiatiile UV pot, de asemenea, sa contribuie la estomparea culorii parului. Foloseste un produs de protectie UV pentru par, precum si accesorii ca palariile ori esarfele, daca petreci perioade mai lungi la soare

  • programeaza-ti retusuri regulate, in functie de tehnica de colorare a parului pentru care ai optat, pentru a-ti mentine aspectul dorit. Consulta-te cu stilistul in acest sens, pentru sfaturi personalizate.


Intelegerea principalelor diferente dintre suvite, balayage si ombré, luarea in considerare a starii de sanatate si a tipului de par, dar si a preferintelor personale sunt principalele aspecte de care trebuie sa tii cont inainte de a alege una dintre cele trei tehnici prezentate mai sus. Nu ezita sa consulti un specialist in colorare, pentru a te asigura ca obtii cele mai bune rezultate. In plus, respecta rutina de ingrijire a parului vopsit si foloseste produsele potrivite, pentru a te bucura de o podoaba capilara cu aspect stralucitor cat mai mult timp.