Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

În timpul verii, părul poate fi expus unor condiții extreme, de la radiațiile ultraviolete de mare intensitate la căldură și umiditate crescute, sarea din apa mării sau clorul din piscine. Acești factori agresivi pot cauza daune pe termen lung dacă părul nu este îngrijit și protejat corespunzător. În timp, acest subiect a dat naștere multor mituri legate de îngrijirea adecvată a podoabei capilare în sezonul cald. În continuare, vom demonta cinci dintre cele mai comune mituri, oferindu-ți sfaturile necesare pentru o rutina de îngrijire a părului vara.

Cuprins:

Mitul #1: Spălatul pe cap zilnic nu deteriorează părul

Unul dintre cele mai populare mituri se referă la frecvența spălării părului în sezonul cald. Ei bine, aici răspunsul depinde de anumiți factori individuali, de particularitățile și nevoile fiecărui tip de păr. În general, medicii dermatologi recomandă o medie de două sau trei spălări pe săptămână.  Dar, în timpul verii, transpiri des, iar podoaba capilară poate intra în contact cu apa sărată a mării și cu clorul din piscine. Așadar, are nevoie de o curățare mai frecventă.

Folosește un șampon foarte hidratant cu acțiune delicată, dar care curăță în profunzime părul, pentru a menține echilibrul natural al uleiurilor de la nivelul scalpului. Între spălări, poți apela la un șampon uscat. După înot, este recomandat să clătești părul cu apă curată, pentru a îndepărta sarea sau clorul, iar apoi să aplici un balsam leave-in, care ajută la hidratarea și protejarea lui.

De asemenea, poți folosi un șampon multifuncțional, gândit pentru utilizare zilnică. Acesta este, de obicei, formulat cu agenți blânzi, elimină eficient murdăria și impuritățile de la nivelul scalpului și de pe lungimea părului. Poate menține echilibru natural al scalpului, fiind de un real ajutor mai ales în cazul părului gras, predispus la apariția mătreții și producerii de sebum în exces.

Mitul #2: Părul deteriorat nu poate fi reparat vara

Părul deteriorat are nevoie de o îngrijire aparte, mai ales în zilele caniculare. Razele UV și temperaturile ridicate au un efect negativ asupra sănătății firului de păr, făcându-l mai casant, mai uscat, fragil și predispus la rupere.

Prevenția este mereu cea mai bună strategie, dar, în cazul de față, rutina de îngrijire are nevoie de o îmbunătățire. Încearcă un balsam fără clătire (leave-in) bogat în proteine, uleiuri naturaale hrănitoare, precum cele de cocos, shea sau jojoba, ingrediente fortifiante, ca niacinamida, și umectanți, asemenea acidului hialuronic și glicerinei, care atrag și rețin apa în păr, prevenind cu succes uscarea.

⏩ Descoperă Absolut Repair Molecular crema leave-in pentru păr deteriorat de la L'Oreal Professionnel. Formula inovatoare, dezvoltată alături de specialiști, este compusă din 5 aminoacizi și 2% legături peptidice. Repară 2 ani de păr deteriorat, de la prima utilizare, și oferă un grad sporit de protecție împotriva factorilor externi și termică, de până la 230°C.

Balsamul leave-in poate fi folosit după șamponare, dar unele produse de acest tip pot fi aplicate pe păr și între spălări. Usucă ușor părul cu ajutorul unui prosop curat, din microfibră, aplică balsamul și, cu grijă, descurcă părul cu un pieptene sau cu degetele, pentru o distribuire uniformă a produsului. Lasă părul să se usuce singur sau folosește un uscător setat la temperatura cea mai joasă.

Mitul #3: Părul vopsit nu are nevoie de produse speciale de îngrijire 

Părul vopsit este mai vulnerabil la estomparea culorii sau decolorare de-a lungul zilelor de vară. În timpul expunerii la soare, razele ultraviolete interacționează cu melanina, pigmentul natural al părului. Unul dintre rolurile sale este oferirea protecției optime împotriva efectelor nocive ale razelor UV. Unii coloranții artificiali din anumite vopsele nu beneficiază, însă, de această proprietate. Drept urmare, fibra capilară își poate pierde din culoare, strălucire și vitalitate.

Produsele special concepute pentru îngrijirea părului vopsit sunt de un real ajutor. Apelează, cu încredere la o rutină completă de îngrijire formată din șampon, balsam și mască, dar nu ezita să folosești și un pre-șampon. Aplicat înainte de etapa de șamponare, pre-șamponul are nu numai rolul de a curăța în profunzime părul, ci și de a-l hidrata, repara și hrăni. Este o alegere excelentă pentru toate tipurile de păr, inclusiv pentru cel vopsit.

Tratamentele suplimentare, de exemplu, uleiurile special formulate pentru părul vopsit, pot ajuta, de asemenea, la păstrarea culorii și sănătății fibrei capilare. 

⏩ Alege uleiul concentrat Metal Detox de la L'Oreal Professionnel, pentru 97% mai puțin păr rupt și 100% culoare fidelă, de fiecare dată. Recomandat în special pentru părul vopsit, uleiul concentrat oprește modificările din procesele de colorare. Fibra capilară își menține nuanța radiantă pentru mai mult timp, părul este de 2 ori mai hrănit și gata să înfrunte orice provocare.

Mitul #4: Părul nu are nevoie de protecție solară în timpul verii

Asemenea pielii, fibra capilară are nevoie de o protecție sporită împotriva radiațiilor ultraviolete în sezonul cald. Expunerea prelungită la soare poate deteriora structura firului de păr, care devine mai fragil, mai casant, deshidratat și capătă un aspect tern. Prin urmare, include în rutina de îngrijire a părului produse speciale cu filtre UV. Acestea, care pot fi sub formă de creme leave-in, serumuri, uleiuri sau sprayuri: 

  • protejează părul de efectele negative ale razelor ultraviolete - acționează ca un scut protector, aplicat pe toată lungimea firului de păr, ce reflectă razele UV

  • hidratează intens - indiferent de tipul de păr, acesta are nevoie mereu de hidratare. Când primește nutrienții și hidratarea de care are nevoie, devine mai moale, mai elastic, mai ușor de gestionat 

  • au efect anti-frizz - disciplinarea părului în sezonul cald pare să fie o provocare. Unele produse de protecție solară pot combate încrețirea firelor și netezi cuticula.

Pentru o protecție solară eficientă a părului, folosește Metal Detox crema profesională fără clătire de la L'Oreal Professionnel. Cu o concentrație de 1% glicoamină, elimină metalele din păr, protejează împotriva depunerii de noi particule, previne ruperea părului și menține culoarea vibrantă. Un mare plus vine din partea filtrelor UV, capabile să țină la distanță deteriorarea și oxidarea provocate de radiațiile ultraviolete

Mitul #5: Părul gras nu necesită hidratare vara

Părul gras este caracterizat de producția excesivă de sebum la nivelul scalpului. Rolul sebumului este de a hidrata și proteja scalpul și părul. Dacă nivelul de sebum nu este ținut sub control, fibra capilară va avea un aspect gras și tern. Spre exemplu, un tratament profesional de îngrijirea a părului gras, ce are la bază niacinamida, calmează scalpul sensibil, senzația de mâncărime și reduce cantitatea de sebum.

În plus, părul gras are nevoie de hidratare în fiecare zi. Poți alege:

  • un balsam cu textură non-grasă - se aplică la fiecare spălare, doar pe lungimea firului de păr

  • serumuri pentru păr, pe bază de uleiuri ușoare - de exemplu, cel de argan îi redă strălucirea, fără a-l îngreuna, în timp ce uleiul de ricin hidratează în profunzime părul.

5 sfaturi practice pentru îngrijirea părului în timpul verii

Hidratează părul

Indiferent de tipul tău de păr, folosește balsamuri, uleiuri și măști capilare hidratante cel puțin o dată pe săptămână, pentru a menține un nivel optim de hidratare în fibra capilară.

Protejează părul

Folosește un produs cu filtru UV și poartă accesorii precum pălăriile și eșarfele pentru a-ți proteja părul de razele directe ale soarelui.

Folosește produsele potrivite

Investește în produse potrivite tipului tău de păr, fie că este gras, uscat sau normal ori vopsit, care conțin ingrediente ultra hidratante.

Clătește părul după înot

După plajă sau piscină, clătește întotdeauna părul cu apă curată, pentru a elimina sarea ori clorul din fibra capilară.

Limitează aparatele de styling pe bază de căldură

Uscătoarele, plăcile de îndreptat, ondulatoarele, folosite la temperaturi prea ridicate, pot afecta semnificativ fibra capilară. Optează pentru coafuri precum împletiturile sau cocurile lejere și lasă părul să se usuce în mod natural, ori de câte ori este posibil.

Indiferent de sezon, sănătatea părului rămâne o constantă în viața noastră. Adaptează rutina de îngrijire la nevoile sale și acordă-i mereu atenția cuvenită.