Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Cunosti acea stralucire de matase a unui par sanatos? E momentul sa descoperi care este secretul din spatele ei: masca de par. Acest produs cosmetic a devenit indispensabil in rutina de ingrijire a parului, deoarece ofera numeroase beneficii pe care doar un balsam nu le poate acoperi. Cu o concentratie mai mare de ingrediente, masca de par actioneaza asupra problemelor cu care se confrunta parul tau si ii indeplineste nevoile specifice. Cu o mai mare putere de penetrare in cortexul fibrei capilare, masca de par are capacitatea de a reda rezistenta parului tau atunci cand este utilizata cu o anumita frecventa. Insa, pentru a te bucura pe deplin de beneficiile sale, este esential sa o alegi in functie de tipul tau de par si nevoile tale. Iata tot ce ar trebui sa stii despre masca de par, pentru ca podoaba ta capilara sa radieze zilnic de sanatate si sa isi mentina rezistenta.

 

 

 

Cuprins:


Care sunt principalele beneficii ale mastii de par?

Indiferent de tipul mastii de par pentru care optezi, acest produs indispensabil din rutina ta de ingrijire aduce beneficii standard asupra podoabei capilare. Iată care sunt acestea:


  • Adauga hidratare: Masca de par este bogata în ingrediente hidratante si emoliente, cum ar fi uleiurile naturale, unturile și extractele din plante. Aceste ingrediente penetrează in profunzime fiecare fir de păr, hranindu-l din interior si ajutand la restabilirea nivelului lui optim de hidratare. Astfel, parul se bucura de un plus de umiditate si elasticitate si este mai protejat impotriva uscaciunii. 


  • Diminuează efectul de frizz: acesta apare atunci cand cuticulele parului sunt deschise si devin vulnerabile la absorbtia excesiva de umiditate din aer. Mastile de par actioneaza ca o bariera protectoare, sigiland cuticulele si prevenind intrarea umiditatii. Acest lucru ajuta la reducerea efectului de frizz si la obtinerea unui par mai neted si mai disciplinat.


  • Imbunatateste sanatatea scalpului: Anumite masti de par se adreseaza si nevoilor unui scalp gras sau uscat ori sensibil, prin intermediul ingredientelor lor calmante si antiinflamatorii. Acestea calmeaza senzatia de mancarime si restabilesc echilibrul natural al scalpului.  


  • Previne ruperea si despicarea varfurilor: Deteriorarea mecanica, expunerea la caldura si produsele chimice agresive cresc riscul de rupere si despicare a varfurilor, iar acest lucru poate fi prevenit prin utilizarea unei masti de par pentru refacerea lungimilor. Aceasta ajuta la hranirea profunda a parului, cat si la mentinerea integritatii acestuia. 


  • Reduce deteriorarea parului: Parul este expus in mod constant unor factori de stres externi, cum ar fi caldura, poluarea si razele UV, care pot duce la deteriorarea sa. Mastile de par contin ingrediente antioxidante si reparatoare, care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi si la repararea daunelor produse de acestia.


  • Imblanzeste parul: Prin utilizarea unei masti de par profesionale la fiecare spalare, devine mult mai usor sa te coafezi. Ingredientele emoliente din masca ajuta la imblanzirea firelor rebele, parul devenind astfel mult mai moale si usor de gestionat.

Ce tipuri de masca de par exista?

Fiecare masca de par disponibila pe piata indeplineste nevoi specifice ale parului. Pentru a beneficia de toate proprietatile lor, este important sa tii cont de tipul tau de par atunci cand o alegi, deoarece multe sunt concepute si dupa textura si tipul firului - gros sau subtire, cret, ondulat sau drept, vopsit sau natural. Iata care sunt principalele tipuri de masti de par:


  • Masca hidratanta: O putem numi si masca pentru par uscat sau deshidratat, deoarece este bogata in ingrediente hidratante si nutritive, precum ulei de argan, proteine, aminoacizi, care patrund in fibra capilara si o hranesc in profunzime;

  • Masca pentru par vopsit: Formulata pentru a revigora si a mentine culoarea parului vopsit, acest tip de masca poate contine ingrediente precum pantenol, resveratrol, cu efecte emoliente si antioxidante;

  • Masca pentru par deteriorat: Acest tip de masti, bogate in ingrediente precum proteine, biotina sau uleiuri hranitoare, sunt destinate sa repare si sa intareasca parul deteriorat si fragil, si sa ii restabileasca elasticitatea;

  • Masca pentru par gras: In general, acest tip de masca este potrivita pentru parul fin, care are tendinta de a se ingrasa mult mai usor decat cel cu fir gros. Aceasta masca hraneste parul fin, ii adauga stralucire, dar fara sa il incarce excesiv;

  • Masca pentru scalp sensibil: Aceste masti se adreseaza in special problemelor scalpului, cum ar fi iritatia, mancarimea, excesul de sebum sau, din contra, uscaciunea lui. Prin ingredientele lor active, ajuta la reechilibrarea scalpului, cat si la hidratarea parului; 

  • Masca pentru par rebel: Acest tip de masca de par actioneaza asupra efectului de frizz cu care se confrunta deseori parul si are rolul de a inchide cuticulele, astfel incat sa obtii un efect de netezire;  

Cum se aplica masca de par? 

Odata ce ai gasit cea mai buna masca de par pentru tine, este important sa inveti sa o aplici corect, pentru ca podoaba ta capilara sa beneficieze de toate proprietatile sale. Dupa ce ai spalat parul cu sampon si ai clatit bine produsul, poti aplica masca de par. Totusi, pentru ca aceasta sa actioneze in profunzime, este necesar sa inlaturi excesul de apa din par. Acest lucru este necesar deoarece masca actioneaza cel mai bine pe un par usor umed, asadar, foloseste un prosop dupa utilizarea samponului, cu care sa absorbi excesul. Dupa acest pas, aplica masca de par folosind mainile sau un pieptene si distribui-o pe lungimile parului, concentrandu-te pe partile uscate sau afectate. Daca nu folosesti o masca care este adresata si scalpului, este indicat sa eviti aplicarea ei la radacini - concentreaza-te doar pe lungimi si varfuri.  Pentru a intensifica actiunea mastii, acopera-ti parul cu o casca de dus sau cu o folie de plastic, deoarece acestea mentin caldura la nivelul fibrei capilare. Dupa ce masca a stat pe par conform recomandarilor de pe ambalaj, in general intre trei si cinci minute, o poti clati cu apa calduta sau rece. Pentru a nu ramane cu parul incarcat, clateste bine astfel incat sa te asiguri ca ai indepartat tot produsul. 


Cand se aplica masca de par?

In general, masca de par se aplica dupa ce parul a fost curatat si clatit in profunzime. Pentru o actiune cat mai profunda asupra fibrei capilare, poti depasi fara probleme timpul sau de actionare recomandat pe ambalaj. Totusi, daca vrei ca parul sa beneficieze de ingredientele din compozitia ei, las-o sa actioneze macar trei minute. 

De cate ori se foloseste masca de par?

Deoarece exista o multime de factori externi care dauneaza sanatatii parului si nu sunt intotdeauna in controlul nostru, este necesar sa aplici masca de par cel putin saptamanal. In acest fel, parul tau ramane protejat si isi pastreaza mult mai usor rezistenta. Totusi, daca ai un par uscat sau deteriorat, este indicat sa folosesti masca la fiecare spalare a parului. 

 


Prin urmare, o masca de par corect aleasa iti poate imbunatati textura parului, astfel incat sa elimini fara eforturi probleme precum electrizarea sau efectul de frizz. Totodata, daca optezi pentru o masca de par profesionala si o utilizezi in mod regulat, vei experimenta o transformare vizibila in stralucirea si textura podoabei tale capilare.