Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Nuanțe calde vs. nuanțe reci ale părului: pe lângă culorile de bază ale părului blond, brunet sau roșcat, putem descoperi o gamă vastă de nuanțe calde și reci pentru păr, iar înțelegerea conceputului de ton joacă un rol cheie pentru a le realiza cu succes!

Culori calde față de culori reci ale părului: care este diferența?

Ești stilist, deci știi că alegerea unei vopsele de păr potrivite înseamnă mult mai mult decât a alege între blond, brunet sau roșcat: fiecare dintre aceste categorii de culori cuprinde un interval larg de nuanțe cu tonuri variate, care creează un curcubeu de culori calde și reci. Găsirea nuanței potrivite este deosebit de importantă pentru a obține un look care pune în valoare tenul și culoarea ochilor clientei și chiar și o variație subtilă poate crea o diferență mare – de aceea clienta se bazează pe experiența profesională a stiliștilor pentru a obține coafura pe care o visează!

Pentru a explica clientei diferența dintre culorile calde și cele reci ale părului, poate fi utilă recapitularea cursului despre teoria culorilor (da, acele cunoștințe de bază din școala de cosmetică)! Vopselele de păr în culori calde conțin predominant pigmenți roșii, portocalii și galbeni, în timp ce cele în culori reci conțin predominant pigmenți albaștri, verzi și violeți. Prin urmare, crearea culorii de păr calde sau reci perfecte se bazează pe echilibrarea cu pricepere de către stilist a întregii game de nuanțe de roșu, portocaliu, galben, albastru, verde și violet, pentru a obține rezultatul dorit.

Ce sunt culorile cu nuanțe calde?

  • Culorile de păr calde utilizează tonuri subtile calde, cum ar fi auriu/galben (.3), arămiu/portocaliu (.4) și roșu (.6) pentru a crea nuanțe vibrante, precum șaten auriu și arămiu strălucitor.
  • Nuanțele calde sunt alegeri excelente pentru a adăuga căldură și culoare tenului. Atunci când părul se deschide la culoare (natural sau chimic), tonurile calde tind să fie accentuate, iar la prezența lor în exces se face referire uneori ca la o „nuanță arămie nedorită”.
  • Cu toate acestea, este important ca cele două noțiuni să nu fie confundate: nuanța arămie nedorită provine din tonurile roșcate și galbene nedorite, în timp ce nuanța caldă este creată de specialist prin contrastul tonurilor roșcate și aurii cu tonuri reci, pentru un efect reflectorizant, radiant.

Ce sunt culorile în tonuri reci?

Culorile de păr reci îmbină subtonuri reci, precum albastru/cenușiu (.1), tonuri irizante/violet (.2) și tonuri mate/verde (.7) pentru a crea nuanțe bogate ca blondul platinat și cafeniul.

Pentru a crea acest look, anumite vopsele de păr, cum ar fi L’Oréal Professionnel Paris Majirel Cool Cover, sunt îmbogățite cu reflexii albastre ultrareci pentru a contracara tonurile de galben și a obține un finisaj modern, mai mat.

Nuanțele reci sunt o alegere excelentă pentru clientele care doresc să atenueze roșeața tenului.

Pentru tine, a discuta despre nuanțe de roșu, portocaliu și violet este natural, însă „teoria culorilor” nu este un limbaj cunoscut de cliente și dacă le spui că adaugi pigmenți albaștri în păr s-ar putea speria! Acordă timp explicațiilor simple și complete despre proces și referă-te la culori utilizând denumirea lor oficială (de exemplu, „blond cenușiu 7.1”) ca să îți accentuezi experiența profesională.

Culori calde vs. culori reci ale părului blond: lupta pentru blond

Mierea, chihlimbarul și caramelul sunt nuanțe calde de păr blond, potrivite pentru a conferi căldură unui ten obosit, redând efectul unei străluciri superbe de soare. Pentru a evita evoluția spre nuanțele de arămiu nedorite, este important să se accentueze mai curând tonurile aurii din păr decât cele oranj. Nuanțele reci de blond, cum ar fi blond cenușiu, argintiu și șampanie, au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani, prin utilizarea unor tonuri de albastru și violet pentru a crea un efect foarte neutralizant, rece, cu un finisaj ușor mai mat.

Nuanțele calde în comparație cu nuanțele reci, pentru brunete: ce trebuie ales pentru un rezultat perfect?

Culoarea alunei și șatenul portocaliu sunt combinații de nuanțe calde de brunet, care se armonizează perfect pentru o coafură cu o tehnică de balayage clasic. Culorile reci de brunet, cum ar fi șaten cenușiu și cafeniu, oferă rezultate deosebit de bune creând o coafură cu balayage fumuriu, mai ales atunci când sunt îmbogățite de tonuri irizante.

Nuanțe calde de roșcat în comparație cu nuanțele reci: 2 nuanțe de roșcat

Părul roșcat este în general considerat cald prin natura sa, dar poate fi neutralizat cu tonuri de bej pentru a crea o superbă nuanță de arămiu rece sau auriu roz. Însă, pentru un roșcat cu adevărat cald, arămiul auriu sau nuanța de scorțișoară este soluția cea mai simplă pentru a crea o culoare mai interesantă!

Oricare ar fi culoarea de păr aleasă de clientă, este important ca ea să știe cum să întrețină culoarea acasă. Prezentare: L’Oréal Professionnel Paris Serie Expert Mix Factory! Combinând baza Powermix, corectorul Powermix și Powermix Booster, obții un tratament total personalizat, perfect adaptat la culoarea părului clientei.

Culori calde vs. culori reci ale părului: 3 aspecte de reținut

Culorile calde utilizează tonuri de auriu, oranj și roșu pentru a conferi căldură nuanței tenului.
– Culorile reci utilizează tonuri de cenușiu, irizante și mate pentru a atenua nuanța tenului.
– L’Oréal Professionnel Paris Serie Expert Mix Factory este un tratament personalizat care revitalizează și corectează culorile calde și reci ale părului, acasă.