Menu
X
+
+
+
+
+
+
X

Balayage perfect și păr sănătos

Indiferent de tehnica de colorare a părului, blondul este pretențios și riscant pentru sănătatea foliculilor capilari, atunci când nu acorzi suficientă atenție îngrijirii părului. Cu produsele potrivite, în schimb, poți preveni deteriorarea acestuia sau chiar poți face procesul reversibil, în cazul în care daunele au fost produse.


În cazul tehnicii balayage, care este tot mai populară în ultimii ani, dar și în cazul unor tehnici precum balayage perlat, french balayage, air touch, înfoliere sau șuvițele clasice, riscurile deteriorării părului cresc pe măsură ce procedura este repetată în mod incorect sau la un stilist diferit, tocmai pentru că părul este supus de mai multe ori agresiunilor chimice de decolorare. 

Ce presupune tehnica balayage, de fapt?

Balayage-ul este o tehnică extrem de populară în ultimii ani. Conceptul nu este unul nou, ci unul inspirat din moda anilor ‘70. Pe atunci, tehnica balayage urmărea obținerea unui look natural, rezultatul arătând ca și cum soarele ar fi decolorat cu blândețe vârfurile părului și șuvițele care încadrează figura. În zilele noastre, însă, tehnica balayage poate avea rezultate diferite, în funcție de abordare, iar nuanțele folosite variază de la blonduri calde, de culoarea mierii, la tonuri reci de alb sau gri. 

„Balayage-ul autentic se face în aer liber”, spune Mihaela Osman, Ambasador LOréal Professionnel.„La noi, balayage-ul este înțeles greșit. Toată lumea își dorește nuanțe de alb. Ceea ce nu are nicio legătură cu balayage-ul clasic, pentru că acela presupune nuanțe calde. Dar, ca să revin la tehnicile care ne ajută să obținem această tendință, pot enumăra aici balayage-ul perlat, french balayage-ul, air touch-ul, înfolierea sau realizarea unor șuvițe clasice”, mai completează stilista.

Diferența dintre balayage și tehnica înfolierii

Cele două tehnici diferă prin procedură și rezultate. ”La balayage nu avem o diferență între baza naturală și deschidere mai mare de trei tonuri, pe când la înfoliere poate să fie de patru tonuri și jumătate sau chiar cinci.”, explică Mihaela.

La ce riscuri îți expui părul, atunci când te vopsești prea des?

Indiferent de tehnica aleasă, Ambasadorul L’Oréal Professionnel sugerează repetarea nu mai devreme de 6-8 luni calendaristice. „Este foarte important să fie o perioadă mai lungă de timp pentru că este mai sigur pentru hairstilist să nu atingă zona care a fost deja decolorată. Dacă nu mergi pe aceeași tehnică pe care ai fost făcută și data trecută, există riscul să îți fie decolorate din nou aceleași fire de păr. Și de aici apare problema părul degradat”, spune stilista.

Ce alți factori în afară de decolorarea excesivă mai pot duce la deteriorarea sau ruperea părului?

Decolorarea și vopsirea în exces nu sunt singurii factori care pot degrada foliculii capilari. Unul important și adesea ignorat este depunerea metalelor reziduale în interiorul firului de păr. Aceste metale, care provin din apa pe care o folosim pentru a ne spăla părul, atacă firul de păr și îl fac mai casant. În timp, ele pot avea un impact negativ inclusiv asupra nuanței părului, deoarece interacționează cu compușii oxidanți din vopsea - iar în cazul părului decolorat prin balayage sau alte tehnici similare, rezultatele nedorite sunt adesea vizibile.


Pentru a preveni depunerea acestor metale, L’Oréal Professionnel Paris a lansat gama Serie Expert Metal Detox, cu o formulă patentată, bogată în glicoamină. Glicoamina este o moleculă foarte puternică, de dimensiuni extrem de mici, care penetrează în profunzime foliculii capilari și neutralizează metalele provenite din apă. Rezultatul? Păr mai sănătos, care nu se rupe și își păstrează culoarea intactă pentru mai mult timp!


Protejează-ți părul cu protocolul Metal Detox

Metal Detox e o gamă concepută deopotrivă pentru utilizarea profesională, la salon, cât și pentru cea personală, atunci când îți speli și îngrijești părul în confortul propriei locuințe. Singurul produs din gamă disponibil exclusiv în saloane este Spray-ul Pre-Tratament, care se aplică pe păr înaintea produselor de colorare sau decolorare. Toate celelalte produse din gamă, în schimb, pot fi folosite și acasă, pentru a-i oferi părului tău detoxul de metale de care are nevoie și pentru a-l face mai puternic, mai rezistent și mai strălucitor!

Șamponul cremă de curățare Metal Detox

Spală-ți părul cu șamponul cremă de curățare Metal Detox pentru a-l curăța în profunzime și a neutraliza metalele depozitate în interiorul foliculilor de păr. 

Masca de protecție Metal Detox

Protejează-ți părul împotriva acumulării de metale cu ajutorul măștii de protecție Metal Detox, care previne depunerile și oferă protecție fibrei capilare. Aceasta se aplică pe lungimea părului, se lasă să acționeze și apoi se clătește cu apă din abundență.

Uleiul concentrat Metal Detox

Acest produs se aplică după spălare, înainte de coafarea părului, pe lungimea firelor de păr. Uleiul concentrat Metal Detox previne electrizarea părului, hidratează fibra capilară și îi conferă strălucire și contribuie la prevenirea ruperii firelor de păr.

Crema profesională fără clătire Metal Detox

Protecția termică și împotriva ultravioletelor este importantă pentru un păr sănătos. Crema profesională fără clătire Metal Detox protejează părul împotriva efectelor nocive ale căldurii și ale radiațiilor UV și fortifică firul de păr, prevenind ruperea acestuia. Este ultimul pas al rutinei complete de îngrijire Metal Detox.


Părul vopsit sau decolorat are nevoie de îngrijire specială atât acasă, cât și la salon. Recomandarea Mihaelei Osman este să folosești în mod constant toate produsele Metal Detox, mai ales dacă părul tău este vopsit balayage sau prin altă tehnică similară, pentru a-l menține sănătos și strălucitor, în timp ce îi păstrezi culoarea intactă. În cazul în care vrei să neutralizezi nuanțele calde, după a doua spălare poți adăuga în rutina de îngrijire și un șampon nuanțator, care combate nuanțele de galben și portocaliu, mai spune hairstilistul.

 

Sursa: https://www.youtube.com/watch?v=IlPi8I64cK8